O nouă firmă de pază la metrou

Data publicării:
metrou piata victoriei - metrorex.ro

Acordul a fost atribuit pe 29 decembrie, într-o zi lucrătoare, însă percepută ca de vacanţă, prin licitaţie deschisă la care Metrorex anunţă că au participat două firme.

Nei Guard va înlocui Scorseze Security, cea care a asigurat paza metroului în ultimii cinci. Contractul va fi finanţat din veniturile regiei, dar şi din cei veniţi de la bugetul de stat, sub formă de subvenţii.

La jumătatea lunii decembrie, Nei Guard a fost prinsă într-un scandal de evaziune fiscală. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au făcut percheziții la mai multe sedii, într-un dosar cu un prejudiciu de şapte milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, NEI Guard făcea parte dintr-o reţea de firme care ar fi făcut tranzacţii fictive prin care bugetul de stat ar fi fost păgubit.

NEI Guard este deţinută de omul de afaceri Mihai Neicu, fost om de bază în PDL, trecut cu arme şi bagaje la PNL în 2012. A fost în consiliile de aministraţie ale mai multor firme deţinute de primăriile de sector ale Capitalei sau de către Consiliul General. A făcut parte din consiliile de administraţie de la RATB, REBU sau de la ADP Sector 4.

În alte afaceri, a fost asociat cu firma Axis Security, deținută de ginerele lui Vasile Blaga.

Anul trecut s-a schimbat şi firma de salubritate din metrou. Contractul cu Romprest nu a mai fost prelungit. În schimb, le-a fost oferit celor de la Libro Events, iniţial sub forma unui contract temporar şi mai apoi sub forma unui contract pe patru ani, în valoare de 8,75 de milioane de euro.

În perioada când aveau doar acordul temporar, cei de la Libro au fost acuzaţi că nu au făcut curăţenie cum trebuie. Însă reprezentanţii Metrorex au susţinut atunci că firmei i s-a cerut să presteze doar strictul necesar până la semnarea înţelegerii pe termen lung.

Libro Events are ca activitate de bază cateringul şi, pe lângă contractul de curăţenie de la Metrou, compania a câştigat şi un contract de distribuire a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri