O stradă din Deva aduce cu o uliţă din sat

Data publicării:
strada noroi deva

„N-avem cale de acces pe vreo patru săptămâni. Ferească Dumnezeu să vină ambulanţa sau să ia foc casele” spune un localnic.

Această stradă este la doar 5 minute de centrul orașului Deva. Drumul printre casele oamenilor arată însă ca o uliță dintr-un sat uitat de lume. Noroiul este până la glezne. Locatarii se plâng că de două săptămâni n-au văzut picior de muncitor pe şantier.

„De voie, de nevoie, cizmele de cauciuc au devenit un accesoriu indispensabil pentru cei care locuiesc pe strada Prunilor. Nici nu ar putea să se încalțe cu altceva, odată ce ieșiți din case, oamenii intră direct în noroi” , relatează corespondentul Digi24, Andrada Velciov.

„Pe cel mic îl ducem în față, pe cea mică o luăm în spate, deoarece condițiile, priviți și dumneavoastră ce e... Nici mașinile, nici ambulanța, niciun fel de mașină nu cred că poate urca pe un astfel de drum” adaugă o localnică.

Un cablu electric rupt în timpul lucrărilor de înlocuire a reţelei de canalizare a rămas pe-afară.

Sătui să mai aștepte ca muncitorii să vină să repare drumul, oamenii au pus mână de la mână și s-au apucat singuri să astupe gropile și să nivezele pământul.

În total, pe 21 de străzi din oraş sunt în toi lucrările de canalizare. Firma constructoare nu a vrut să comenteze situaţia, însă beneficiarii proiectului dau asigurări că, în ciuda sincopelor, lucrările începute luna trecută vor fi încheiate curând.

„Am sesizat inginerul în urmă cu 4 zile că sunt probleme pe această stradă și că drumul este impracticabil. Trebuie să se termine această lucrare, este obligația noastră și a constructorului și a inginerului să facem toate eforturile și să ne mobilizăm astfel încât să terminăm acest contract ”, a declarat Victor Arion, directorul Companiei de Apă Deva.

Valoarea totală a proiectului care vizează reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Deva și Simeria este de peste 44 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri