Oamenii dintr-un sat gălățean trebuie să se branșeze după șapte ani la rețeaua de energie electrică, dar spun că nu au bani

Data publicării:
lumanare

Îmi fac temele la lumânare pentru că nu avem curent”, spune o fetiță.

Oamenii din Satul Albastru, aflat la marginea comunei Nicoreşti din Galaţi, au primit locuinţe gratuite în 2007. Casele au fost construite de o fundaţie irlandeză care a plătit şi pentru alimentarea cu energie electrică. Până în urmă cu o lună, când fiecare familie a fost anunţată că trebuie să se conecteze individual la reţea și să plătească 1800 de lei de gospodărie.

Noi i-am ajutat, le-am oferit o casă şi fiecare să-şi ia responsabilitatea, fiind proprietar”, spune Ionel Melinte, reprezentant al fundației „Bunul Samaritean”.

Oamenii spun că nu au bani să plătească branşamentul.

Nu poţi să ai banii ăştia. Totuși, suntem la ţară, nu suntem la oraş, nu avem servicii”, spune un localnic.

Greu, cu lampa, cu lumânări, cu ce găsim”, adaugă o localnică.

„Ăsta nu e un trai decent, în secolul XXI, trăim în România, o țară europeană și în mijlocul satului nu avem energie electrică”, spune un alt sătean.

În lipsa curentului electric, toate obiectele electrocasnice, cumpărate în ultimii ani, au devenit obiecte de decor.

Frigiderele le ținem de decor, ca să punem televizorul pe ele. Că nu avem ce să punem în el, pentru că nu avem curent”, spune un bărbat.

„Acum, după ani de zile, normal ar fi ca să fie branșați fiecare la reţeaua electrică. Noi, Primăria, am făcut un proiect, am reuşit de-am terminat instalaţia electrică”, declară Ionel Boghiu, primarul comunei Nicorești.

Compania de electricitate le dă posibilitatea sătenilor să plătească şi în două rate branşamentul la reţeaua electrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri