Oficial: Voucherele pentru biciclete, suplimentate

Data publicării:
biciclete
Foto> Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care a aprobat suplimentarea voucherelor pentru biciclete cu până la 25.000.

biciclete
Foto> Inquam Photos / Octav Ganea

Voucherele vor putea fi folosite la achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.

„Apreciez public reacția promptă a site-ului de tranzacții olx, care a găsit de cuviință să răspundă profesionist unei încercări de a discredita un program al Municipalității, amânând toate înscrierile pe acest site ale celor care doreau să tranzacționeze aceste vouchere”, a spus Firea la ședința CGMB.

Ea a subliniat că voucherele de 500 de lei pentru achiziția de biciclete sunt nominale, subliniind că nu sunt transmisibile.

„Poartă CNP-ul persoanei care a primit acest voucher (...), prin urmare, situația în care ne-am găsit la sfâșitul săptămânii că au existat cetățeni care au dorit să vândă acest voucher de la Primărie este una de nedorit, este una neplăcută, dar asta nu înseamnă că vom dezarma și că vom renunța la un program, care e atât de bine apreciat și de publicul tânăr, și de publicul mai puțin tânăr. Am avut 5.000 de vouchere, iar astăzi vom avea un proiect pentru suplimentarea acestui program cu încă 25.000 de vouchere pentru a acoperi numărul total al celor care s-au înscris la Relații cu Publicul și pe site. Practic, din acel moment nu va mai fi nicio persoană care să se fi înscris în programul de anul acesta și care să nu primească voucherul de la Primărie”, a afirmat Firea.

Edilul este de părere că nu are rost să se intre într-o zonă în care să fie vânați cei foarte puțini care au vrut să profite de pe urma acestui program.

„Am avut doar două sau trei intervenții din partea unor magazine care ne-au anunțat că au sesizat că au venit (cetățeni - n.r.) cu voucher, dar nu corespundea CNP-ul, am dat toate lămuririle și, repet, magazinele nu au niciun interes, ba dimpotrivă, să accepte astfel de aspecte, și anume să nu vină titularul voucherului, pentru că noi nu decontăm dacă nu avem dovada că persoana care a venit e cea care a câștigat voucherul și într-o mână are voucherul și în cealaltă buletinul, ca să se poată verifica CNP-ul, bicicleta nu poate fi primită. De la un program pozitiv, atât de apreciat, nu are rost să intrăm într-o altă zonă, în care stăm să-i vânăm pe cei foarte puțini. Consider care au vrut pur și simplu să profite de pe urma acestui program”, a menționat Firea.

Consilierul general Lucian Iliescu (PMP) a propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului, până la o îmbunătățirea a lui, semnalând faptul că au existat zeci de mesaje din partea cetățenilor care au sesizat faptul că unele vouchere pentru biciclete au fost scoase la vânzare pe internet.

Gabriela Firea, în calitate de autor, a refuzat să renunțe la proiect, subliniind că acesta va avea un rezultat benefic pentru oraș și că nu trebuie abandonat, în contextul în care au existat 2-3 cetățeni care nu au respectat regulamentul.

Proiectul de hotărâre în baza căruia primarul general, Gabriela Firea, propune suplimentarea cu un număr de maximum 25.000 a voucherelor pentru biciclete a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de luni CGMB, după ce a fost respins în ședința anterioară.

Pe 30 iunie, CGMB a adoptat un proiect în baza căruia 5.000 de persoane urmau să beneficieze de vouchere în valoare de 500 de lei pentru a putea achiziționa biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.

Pe 25 iulie, a doua zi după începerea înscrierilor, PMB a decis suspendarea acestora, ca urmare a faptului că au fost procesate 4.136 de cereri depuse la Centrul de relații cu publicul, iar pe adresa de email au fost primite peste 14.500 de solicitări.

Tot atunci, Primăria Capitalei a anunțat că, în funcție de numărul total al cererilor validate, va fi supus aprobării CGMB un proiect de hotărâre prin care să fie suplimentat numărul de vouchere acordat în acest an.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri