Olguţa Vasilescu anunţă "ultima majorare pe care o mai facem anul acesta"

Data actualizării: Data publicării:
160330_lia_olguta_vasilescu_dna_01_INQ_Octav_Ganea crop
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Rezolvarea situaţiei angajaţilor din penitenciare se va tranşa prin angajarea de noi cheltuieli bugetare, lasă să se înţeleagă ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

160330_lia_olguta_vasilescu_dna_01_INQ_Octav_Ganea crop
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

"Dacă promite domnul Tudose, e normal că se rezolvă şi inechităţile de la penitenciare. S-a găsit o rezolvare şi pentru problema lor. E ultima majorare pe care o mai facem anul acesta. Restul majorărilor vor fi de anul viitor, când va intra legea în vigoare", a declarat, joi, ministrul Muncii, la România TV.

Poziţia Liei Olguţa Vasilescu vine în contextul în care sindicatele din sistemul penitenciar au declanşat proteste.

Începând cu 1 august, au introdus refuzul de a face ore suplimentare, pe acest fond reprezentanţii angajaţilor fiind primiţi la discuţii de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Sindicaliştii îi cer demisia lui Toader pe motiv că nu s-a implicat în rezolvarea problemelor din sistem, iar revendicările lor vizează: îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de personal, majorarea salariilor cu 15%, reorganizarea unităţilor şi construirea unora noi, precum şi diminuarea orelor suplimentare şi "asigurarea unei protecţii reale" pentru angajaţii din penitenciare.

Recent, Olguţa Vasilescu a vorbit şi de noi modificări în legislaţia pensiilor, dar şi de reorganizări în toate instituţiile subordonate ministerului pe care îl conduce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri