Omul care nu există. Autoritățile române au pierdut certificatul de naștere al unui tânăr

Data publicării:
omul exista

George Adres s-a născut în 1996 în Grecia. Părinții săi, tatăl român și mama filipineză, nu erau căsătoriți.

În 2001, s-au mutat în România, unde și-au oficializat relația, iar tatăl a vrut să-și recunoască fiul.

Așa că a dus autorităților române certificatul de naștere al fiului, împreună cu buletinul său de identitate și certificatul de căsătorie.

În timpul procedurilor, certificatul copilului a fost însă pierdut. Între timp, mama copilului a murit, iar tânărul stă acum cu bunicii.

Dacă soarta așa a vrut...acum e important să facă ceva autoritățile. Îmi doresc să-mi fac și eu un rost în viață”, spune George Adres.

În speranţa că-şi va ajuta nepotul, matuşa lui George a venit din Filipine şi i-a adus şi un duplicat al certificatului de naştere din Grecia, dar și un act emis de statul filipinez în care apare numele tatălui său. Inutil, însă.

Pentru a rezolva situaţia, autorităţile l-au trimis pe tatăl băiatului din nou, în Grecia.

Se duce în Grecia, dar cine îl ia în seamă? Nu-l ia nimeni, pentru că el nu a fost căsătorit legal, ei s-au căsătorit legal în România”, spune Gheorghe Vrăjitor, bunicul tânărului.

Între timp, avocaţii vin cu o altă soluţie. Un test ADN.

Se va stabili, în urma acestui test, dacă este sau nu tatăl copilului şi, bineînţeles, dacă vrea să-l recunoască”, spune avocatul Cosmin Bolosin.

Până atunci însă, George nu poate fi înscris la nicio şcoală. El a mers la cursuri doar până în clasa a opta, cu acceptul părinţilor şi al profesorilor. Tânărul de 18 ani speră să aibă şi el în curând identitate şi o viaţă recunoscută oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri