Operațiunea „Lokrum”

Data actualizării: Data publicării:
prostituate madrid

DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiești a întocmit dosar penal unui grup infracțional format din cinci cetățeni români, specializat în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism pe relația România - Marea Britanie.

 

„Cetăţenii români recrutau tinere pe teritoriul României, una dintre ele fiind minoră, pe care le transportau în Marea Britanie, unde, folosind metode extreme de constrângere fizică şi psihică, le exploatau sexual prin practicarea prostituţiei la Londra. Banii obţinuţi din aceste activităţi erau însuşiţi aproape în totalitate de suspecţi”, arată procurorii DIICOT.

Pe durata cercetărilor, procurorii români au cooperat cu autoritățile britanice, fiind semnat, în acest sens, în luna iunie 2016, și un Acord de constituire a unei echipe comune de anchetă.

„În cursul lunii noiembrie 2016 au fost organizate simultan, în România şi Marea Britanie, activităţi de destructurare a grupării infracţionale, materializate în șapte percheziţii domiciliare şi activităţi de depistare a suspecţilor, două pe teritoriul Marii Britanii şi trei pe teritoriul României, faţă de patru dintre aceştia fiind luate măsuri privative de libertate. Membrii grupului au exploatat sexual nouă victime, patru dintre acestea, printre care şi o minoră, au fost identificate cu ocazia acţiunilor operative desfăşurate în Londra. Tuturor victimelor le-au fost asigurate măsuri de protecţie fizică, asistenţă medicală şi consiliere psihologică de către autorităţile române şi britanice”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri