Orădenii care își plătesc online taxele pot câştiga o zi la aquapark

Data publicării:
taxe impozite

Primăria Oradea a găsit o metodă inedită ca să-i convingă pe oameni să îşi achite impozitele şi taxele online. Organizează o tombolă pentru cei care plătesc din faţa calculatorului, iar premiul este o zi de distracţie gratuită la aquapark.

Laszlo Ilias şi-a plătit impozitul pe apartament şi maşină în urmă cu o săptămână. A ales să achite online pentru a evita astfel aglomeraţia. La scurt timp a primit vestea că este primul câştigător al tombolei organizate de Primărie.

Lazslo Ilias, câştigătorul primei extrageri: „L-am plătit online pentru că era mult mai simplu de acasă. Metoda e simplă, nu stau la rând, nu trebuie să vin până la primărie”.

Bărbatul are gemeni, aşa că o zi la aquapark este un premiu binevenit.

Alina Ilias, soţia câştigătorului: „Noi cu copiii căutăm tot timpul activităţi, aşa că la fix a venit, acolo sunt mai multe puncte de atracţie pentru ei, le place apa”.

Concursul oferă câte un premiu săptămânal, prin tragere la sorţi, pentru toţi cei care îşi plătesc online dările către stat, integral, până în 31 martie. După prima săptămână de campanie, numărul plătitorilor online a crescut vizibil.

Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea: „Scopul acestei campanii este acela de a-i motiva pe cetăţeni să plătească impozitul online. În prima săptămână de campanie, numărul plătitorilor online s-a mărit cu 35% faţă de săptămâna anterioară demarării campaniei."

Totuşi, cei mai mulţi, preferă să vină la ghişee.

Femeie: „Suntem prea bătrâni să mai plătim şi online, aşa că le plătim direct, e mai sigur. După 64 de ani, mai venim, ne mai plimbăm, vedem lumea”.

Bărbat: „Nu am calculator şi nu mă pricep”.

Campania se adreseaza atât persoanelor fizice, cât şi firmelor. Câştigatorii sunt anunţaţi prin comunicate de presă, pe site-ul primariei, dar şi printr-o scrisoare trimisă acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri