Oraşul Câmpulung Moldovenesc, fără gaze de peste 30 de ore

Data publicării:
aragaz gaze ochi de aragaz flacara - GettyImages - 11 sept 15

ACTUALIZARE 20 IANUARIE, 07.15. Oamenii din Câmpulung Moldovenesc nu au căldură de peste 30 de ore. De vină este o avarie la magistrala de gaz. 1.600 de gospodării şi 350 de instituţii publice, inclusiv spitalul şi şcolile din oraş, au rămas în frig.

În Spitalul de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc erau internați 50 de pacienți. Din cauză frigului, 30 dintre ei, cazurile cele mai uşoare, au fost trimiși acasă. Saloanele în care stau ceilalţi pacienţi sunt încălzite cu radioatoate şi calorifere electrice.

Aici ne aflăm în camera de gardă a medicilor, am fost nevoiți să punem în funcțiune un calorifer electric, rețeaua electrică este vehe a spitalului și nu vrem să suprasolicităm”, spune managerul Spitalului de Psihiatrie Cânpulung Moldovenesc

La Colegiul Silvic, elevi au stat cu hainele pe ei la ore. Astăzi, nu vor mai veni la şcoală. Închise vor fi şi cele două grădiniţe din oraş.

Ca să-şi încălzească apartamentele, localnicii au cumpărat toate calorifere electrice găsite în magazinele din oraş.

N-avem încotro că nu avem, aragazul nu merge că e pe bază de gaz, n-avem nimic.

Încălzesc cu fierbătorul, cu plapuma pe cap, îmbrăcat gros, altceva n-am, sobe ce-am avut toate le-am stricat, altceva nu am nimic.

Am fost să-mi cumpăr ceva electric, nu mai e nimic în oraș, totul s-a vândut. Un calorifer electric avem de pe vremuri”, spun localnicii.

Totul s-a vândut de dimineață, tot am vândut. Reșouri și plite electrice dacă am fi avut cât de multe s-ar fi dat”, spune un comerciant.

Şase echipe de muncitori ale socientății de distribuție a gazului caută încă de luni noapte avariază, pe câteva zeci de kilometri de conductă.  

Cauza ar fi o avarie la conducta care transportă gazul natural către oraş. Grav este faptul că oraşul nu mai are sistem centralizat de încălzire aşa că majoritatea localnicilor se încălzesc cu centrale termice pe bază de gaz metan. Autorităţile spun că, până la remedierea problemelor, persoanele cu probleme de sănătate vor fi monitorizate constant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri