Orașul care depinde de un singur om

Data publicării:
zimnicea

Vestea că Ioan Niculae a fost condamnat la închisoare s-a împăştiat rapid în toată Zimnicea. E normal, în condiţiile în care 2.800 din cei 11.000 de locuitori ai oraşului lucrează pentru omul de afaceri.

Păcat că se întâmplă aşa ceva. Un investitor care a dat de lucru la foarte multă lume.

Vă daţi seama ce înseamnă acum oraşul ăsta. Păi a rămas toată lumea fără locuri de muncă. Sau e posibil să rămână.

Eu m-aş gândi aşa: să recupereze prejudiciul pe care l-a făcut şi ar trebui lăsaţi liberi”, sunt de părere unii locuitori.

Dar nu toţi localnicii angajaţi de Ioan Niculae jelesc soarta miliardarului.

Foarte mulți. Tot orașul Zimnicea acolo lucrează, la Niculae. La vaci, la vii, la construcții, la puieți, peste tot numai Niculae, magazinele - Niculae, hotelul - Niculae.

Am băiatul care muncește la el, ginerele meu muncește la el, fiica mea muncește la el. Are al 6-lea rând de salariu pe care nu i l-a dat”, spun oamenii.

Ioan Niculae şi-a clădit un adevărat imperiu la Zimnicea. Practic, oriunde te uiţi vezi însemnele Interagro. De la hoteluri, restaurante, spălătorii auto şi service-uri, până la benzinării.

Perla coroanei este însa portul din oraş. Singurul drum de acces din Zimnicea spre port este, de la un punct, privat. Nicio maşina nu are voie să treacă.

Chiar la intrarea în port, Ioan Niculae şi-a ridicat o vila somptuoasă pe un teren de câteva mii de metri pătraţi. Peste drum sunt o fabrică - tot a lui, mai multe clădiri ale grupului său de firme şi portul. Practic, tot al său! În preajmă are şi domeniul său de relaxare. Se întinde pe câteva hectare.

Mare pasionat de vânătoare, Ioan Niculae, are propriul fond privat situat la doar câteva sute de metri de malul Dunării, în drumul spre vila sa privată din oraşul Zimnicea.

La marginea oraşului, Niculae mai deţine o vie uriaşă, dar şi mai multe sere. Dar încă vorbim despre o mică parte din proprietăţile sale.

Ioan Niculae deţine în România aproape 55.000 de hectare de teren agricol, vii, livezi şi tutun. Cele mai mari suprafeţe sunt în judeţele Teleorman şi Giurgiu. Conform Revistei Forbes, Ioan Niculae are o avere de 1,1 miliarde de dolari, iar grupul Interagro are aproape 100 de societăţi comerciale şi 12.000 de angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri