Orașul unde au fost înregistrate peste 800 de firme noi în 2017

Data publicării:
deva

Deva nu atrage doar turişti, ci şi oameni de afaceri. De la începutul anului până acum, peste 800 de anteprenori au pus pe picioare firme noi - în domenii precum serviciile, comerțul și industria. Fapt care s-a reflectat în scăderea şomajului.

La 26 de ani, Vlad Josan are are propria firmă de utilaje agricole. Cu doi angajaţi, afacerea nu a fost deloc greu de pus pe picioare.

Vlad Josan, om de afaceri: „Am trecut ușor peste pasul cu documente, am avut sprijin din partea primăriei și din partea tuturor, fiind tânăr este un nou început, sper ca mulți alții să ia exemplu.”

Mulţi au luat deja exemplu: de când a început anul, 100 de firme noi au fost înregistrate în medie în fiecare lună. Aşa se face că numărul companiilor de la Deva a ajuns la şase mii.

Domeniile preferate de investitori sunt comerțul, serviciile și industria.

Potrivit administrației locale, investitorii beneficiază de mai multe avantaje la pornirea unei afaceri, de la utilități până la impozite mai mici. Înființarea atâtor firme la Deva a dus la scăderea șomajului cu aproape două procente.

Răzvan Mareș, viceprimar Deva: „Înseamnă foarte mult pentru economia orașului, înseamnă locuri de muncă.”

Nicolae Fara, director executiv AJOFM Hunedoara: „Aveam un număr de 1.542 de șomeri înregistrați în luna ianuarie, am ajuns în luna iulie la 1.162.”

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, cifra de afaceri a firmelor de la Deva a scăzut cu peste 3 procente între 2011 şi 2015. Autoritățile locale speră că acum, interesul în creştere al oamenilor de afaceri pentru acest oraş, să ridice economia locală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri