Pacientul cu rana infectată cu viermi a murit, dar nu din cauza larvelor, susține purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși

Data publicării:
adrian stanculea spitalul de arsi

"Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient", a declarat Stănculea, citat de news.ro. El a mai spus că imaginea difuzată cu rana infestată cu viermi este reală. "A existat situaţia asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi.Sunt zone de necroză, unde nu poţi băga degetele şi să speli ca pe mâini, că poţi rămâne cu urechea în mână”, a spus Adrian Stănculea.

 GSP a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient internat la Terapie Intensivă care avea viermi într-o plagă de pe ceafă, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte.

 GSP spune că autorul filmării este un medic, iar imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală. În imagini apare un pacient care în spatele urechii are o rană invadată de viermi albi.

“Mai e un caz identic, însă n-am reuşit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

“Sunt oameni internaţi la Arşi în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduşi direct la noi. Cum secţia e plină de muşte, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muşte”, adaugă dictorul, care insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durităţii sale.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim (…) Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Şi trebuie schimbate!”, adaugă medicul.

Contactat de GSP, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, a răspus iniţial că i se pare puţin probabil acest caz, apoi recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.

“Am mai avut cazuri, dar la internare şi era vorba de pacienţi aflaţi într-o stare de mizerie fiziologică. Dar apoi sunt curăţaţi, spălaţi în unica şi celebra baie de la ATI şi dezinfectaţi”, spune Stănculea.

În prezent, o comisie de disciplină face verificări la Spitalul de Arşi din Capitală, după ce o femeie a murit la o săptămână după ce i-a fost făcută o transfuzie de sânge greşită.

Femeia, în vârstă de peste 60 de ani, a ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti în noaptea de 13 spre 14 iunie, atunci i-a fost făcută o transfuzie cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A , şi a murit la o săptămână după internare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri