Pagubele unei furtuni de 15 minute în București

Data publicării:
FURTUNA BUCURESTI

Ploaia torenţială a transformat în lacuri mai multe străzi din Bucureşti. Unii şoferi au oprit maşinile pe avarii pentru că nu au mai putut înainta, în timp ce alţii şi-au abandonat pur şi simplu autoturismele în apă. Pentru că a plouat foarte mult, într-un timp atât de scurt, sistemul de canalizare al oraşului a cedat.

Epsică Chiru, director adjunct Apa Nova: „Au fost zone din Bucureşti în care s-au înregistrat într-un sfert de oră şi 57 de litri pe metrul pătrat. Fenomenul fiind asociat şi cu grindină şi vânt care a transportat deşeuri, frunze, crengi pe gurile de scurgere şi a blocat scurgerea apei în reţeaua de canalizare”.

Furtuna a culcat la pământ mai mulţi copaci.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București: „S-a acţionat pentru îndepărtarea a 19 copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme. În urma acestora au rezultat 12 autoturisme avariate. De asemenea, avem 16 curţi şi subsoluri cu acumulare de apă”.

Două persoane s-au electrocutat, după ce au călcat pe cablurile de electricitate rupte de unul dintre copacii căzuţi. Victimele au fost preluate de o ambulanţă SMURD şi transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri