Palatul din biroul primarului din Tecuci: candelabre, vitralii şi baie romană 

Data publicării:
tecuci2

Lux la primăria din Tecuci. Un primar şi-a amenajat un mic palat în primărie: candelabre, vitralii şi o baie romană. Doar biroul edilului ar fi costat 46.000 de lei, iar jaluzele 55.000 de lei. Primarul a avut grijă şi de viceprimar şi de secretară. Ghinion însă. După ce a cumpărat totul din banii publici, a pierdut alegerile.

Aparenţele înşală la Tecuci. Dacă la exterior clădirea Primăriei pare să se prăbuşească, în interior domneşte luxul. Vitralii, uşi din lemn masiv, birouri impunătoare şi candelabre. Toate au fost cumpărate din bani publici, dar nu au fost folosite niciodată. Edilul care le-a cumpărat a pierdut alegerile.

O uşă de nuc, capitonată cu o culoare albastră, un sânge albastru. De aici trageţi dumneavostră concluziile. Regii Franţei foloseau această culoare,” spune Cătălin Hurdubae, primarul oraşului Tecuci.

De altfel fostul primar plănuia să-şi amenejze biroul într-o clădire monument istoric. Dacă grupurile sanitare din actualul sediu al primăriei sunt distruse, în cealaltă clădire băile sunt în stil roman.

Actualul primar spune că un dulap de bibliotecă a costat 11.000 de lei, biroul secretarei 13.650 lei, iar jaluzelele 55.000 de lei. De departe, cele mai scumpe obiecte urmau să fie în biroul fostului primar.

Cea mai scumpă piesă de mobilier este biroul alb din lemn masiv. A fost comandat special pentru primarul Tecuciului şi are gravată pe partea din faţă stema oraşului.

Cheltuielile nejustificate au fost descoperite în urma unui audit al Curții de Conturi.

„Mobilier foarte scump, estimativ este undeva la 300.000 de lei. Doar mobilierul,” adaugă Cătălin Hurdubae, primarul oraşului Tecuci.

Fostul edil spune ca nu a greșit cu nimic.

Eu pot să vă spun doar atât. Toate achiziţiile care au fost făcute în perioada 2012 - 2016 au fost făcute în condiţiile legii. Eu personal răspund în faţa Legii pentru tot absolut ce este acolo,” precizează Daniel Ţuchel, fostul primar al Tecuciului.

„Funcţia de primar nu este o funcţie de birou, funcţia de primar este o funcţie de teren,” spune un localnic.

Toate obiectele vor fi evaluate de un expert și vor fi scoase la licitație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri