Parcare de două milioane de euro, ignorată de șoferi. Mașinile sunt tot pe trotuar sau pe șosea

Data actualizării: Data publicării:
masini ploiesti

Două milioane de euro au cheltuit autorităţile din Ploieşti pentru a construi o parcare supraetajată în centrul oraşului, doar că investiţia pare inutilă. Şoferii preferă să încalce legea, decât să-şi lase maşina acolo. Cea mai frecventă scuză - parcarea e prea departe.

Ca să rezolve problema locurilor de parcare din centrul Ploieştiului, primăria a construit anul trecut o parcare supraetajată. Şoferii îşi lasă însă continuare maşinile pe trotuare sau pe prima bandă.

„Sunt departe, sunt foarte departe de centru, unde ne interesează pe noi. Pentru zona de acolo e ok”, spune un șofer.

Singurii care par dispuşi să folosească parcarea sunt străinii, doar că aceştia nu ştiu de ea.

„Din păcate, asta este România. Nu te pierzi în afară, vii în România, te pierzi, semnalele sunt zero!”, spune un turist.

Primăria spune că nu-i poate sancţiona pe toţi şoferii care parchează neregulamentar, pentru că are prea puţini poliţişti locali.

Totdeauna, când plecăm de la noi din ţară şi mergem în vizită în alte ţări, ştim cu siguranţă unde să parcăm şi nu ne permitem să parcăm pe spaţiul verde, între blocuri, în dreptul hidranţilor, intrărilor în şcoli, spitale”, spune Cristian Ganea - viceprimarul municipiului Ploieşti.

Parcarea din centrul Ploieştiului are cinci etaje, aproape trei sute de locuri în total şi a costat două milioane de euro.

Pe un etaj sunt 40 de locuri, dintre care patru pentru persoane cu dizabilităţi, însă ultimele nivele sunt complet goale.

Cei care îşi lasă maşina în parcarea supraetajată trebuie să plătească doi lei pe oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri