Pasajul „Octav Băncilă” din Iași, întârziat. După doi ani, constructorii și-au dat seama că proiectul e greșit

Data publicării:
pasaj iasi

Construcţia pasajului suprateran Octav Băncilă face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare totală de 87 milioane lei.

Pasajul Octav Băncilă a fost proiectat pentru a lega două cartiere periferice ale Iașiului de centrul orașului. Construcția, cu o lungime de 532 de metri, trebuia finalizată în 2014 dar autoritățile anunță o întârziere de cel puțin un an.

Pentru ieşeni, această întârziere se traduce în luni de stres şi timp pierdut în trafic, pentru că actuala arteră spre centrul orașului este intens circulată. Iar autorităţile n-au altă grijă decât să-şi paseze vina.

Nu e normal că acest pasaj a fost proiectat numai din birou”, spune Ionel Oancea, fost arhitect al Iașiului.

Faptul că, să zicem, la un moment dat el trece foarte aproape de niște clădiri de locuit și poate crea disconforturi mari în zonele respective, astea sunt probleme care trebuiesc analizate preliminar”, adaugă Ionel Oancea.

Culmea este că proiectele sunt făcute tot de Primărie. Aşa aflăm că aici se lucrează pe principiul nu ştie dreapta ce face stânga.

Nu din cauza constructorului și nu din cauza noastră, ci din cauza situației reale din teren care a apărut și datorită unor suprapuneri cu alte proiecte europene, cum sunt cele legate de magistralele de apă în special, de canalizare, sunt făcute chiar de noi de către Primăria Iași”, explică situația Mihai Chirică, viceprimarul Iașiului.

Acum, ieşenilor li se face o nouă promisiune - la sfârșitul lui 2015, vor putea circula pe pasajul suprateran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri