Paștele la iarbă verde: la picnic, în parc sau în camping, cu rulota

Data publicării:
paste la picnic

Administratorul campingului de la Horezu şi-a invitat prietenii şi cunoscuţii să petreacă împreună de Paşte. S-au strâns 150 de oameni. Fiecare a adus de acasă mâncare pentru masa de sărbătoare, ceea ce nu le-a oprit pe gospodine să încerce o reţetă inedită: cozonac la aragazul de voiaj.

Paştele la rulotă poate fi o experienţă costisitoare. Pe lângă banii cheltuiţi pentru masa de Paşte, cei care vor o asemenea experienţă trebuie să ia în calcul şi costul drumului. Bugetul unei familii, pentru cinci zile, ajunge la 1.000 de lei.

Gălăţenii au petrecut de Paşte tot în mijlocul naturii, dar ceva mai aproape de casă. Zeci de oameni au mers la picnic în pădurea din apropierea oraşului.

Doamnele au fost recompensate pentru munca lor din zilele de dinaintea Paştelui. În timp ce ele s-au odihnit, bărbaţii s-au ocupat de grătare.

Nici bucureştenii nu au stat prea mult în case. Mii de oamenii au lăsat masa tradiţională de Paşte şi au încins grătarele în pădurile de lângă oraş. Micii şi cârnaţii au luat rapid locul drobului şi pascăi. Oamenii au avut însă grijă de două lucruri: să treacă mai întâi pe la biserică şi să ia cu ei ouă roşii. 

Și parcurile din Capitală au fost aglomerate. În Cişmigiu atracţia principală a fost târgul cu produse tradiţionale de Paşte.

La târgul din Parcul Cişmigiu au ajuns şi câţiva turişti străini. Unii dintre ei erau decişi să continue masa tradiţională de aseară.

Meșteri populari, artişti plastici şi gospodine din toate zonele ţării au venit la Bucureşti în aceste zile. Au adus cu ei icoane, ceramică, podoabe, ouă încondeiate, decoraţiuni şi multe dulciuri tradiţionale de Paşte.

Mâncarea bună şi vremea frumoasă i-a ademenit pe unii la un picnic în parc.

Târgul de Paşte din Parcul Cişmigiu mai este deschis şi mâine, când copiii pot veni să se plimbe cu poneii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri