Patinoarul Flamaropol va fi demolat. Primăria va construi în loc cel mai modern patinoar din România

Data publicării:
patinoarul Flamaropol

Buruieni, gunoaie, uşi deschise şi hoţi care îşi văd nestingheriţi de treabă. Asta a rămas din patinoarul Mihail Flamaropol din Capitală. Construită în 1952, arena e închisă de mai bine de doi ani. Gheorghe Bălăşoiu e unul dintre puţinii angajaţi care mai veghează mamutul aflat în moarte clinică. Fost vicecampion european de juniori cu echipa naţională, îşi aduce aminte că în vremurile de glorie ale arenei, sute de copii se strângeau pe gheaţă.

Aveam o cişmea, o chiuvetă, care curgea. Şi jucau hochei. Şi mi-am pus pentru prima dată patinele cu cheie în bocanc. Până la urmă am ajuns cu acei bocanci pe acest patinoar care era descoperit”, a spus Gheorghe Bălăşoiu, fost jucător de hochei. 

Lacătele s-au pus în 2012, când datoriile la utilităţi au depăşit 600 de mii de euro. Fostul hocheist este cel care a pregătit ultima oară gheaţa. 

„Plusenko a fost pe gheaţă, pentru el am ţinut gheaţa. S-a ţinut spectacolul şi în următorul sezon, din toamnă, luna septembrie, n-am mai avut curent, nu am mai avut nimic în acest patinoar”, a spus Gheorghe Bălăşoiu. 

Acum, după ce patinoarul a trecut de la Ministerul Tineretului şi Sportului la Primăria Capitalei, speranţele pentru un nou patinoar au renăscut. Noua constucţie va fi compusă dintr-un patinoar, o sală multifuncţională, un bazin semiolimpic şi un centru de recuperare medicală şi va costa 23 de milioane de euro. 

Noul patinoar va avea toate facilităţile unei arene ultramoderne şi 3.100 de locuri în tribune. Constructorul va trebui să respecte, însă, la sânge cerinţele impuse de Federaţia Internaţională de Hochei pentru ca noul patinoar să poată fi omologat. 

Adică vestiare mari, mantinelă cu protecţie, nocturnă puternică şi cabinete medicale complet utilate. 

Dacă nu vor fi făcute atunci îl vom ţine doar de agrement”, a spus Alexandru Hălăucă, secretar general al Federaţiei Române de Hochei. 

Oficialii din primărie sunt atât de optimişti că totul va merge strună, încât au scurtat termenul de execuţie de la 2 ani la un an şi jumpătate.

Cei de la primărie ne-au promis că în maxim două luni de zile se apucă de demolarea patinoarului, iar toată lucrarea, după promisiunile dânşilor... cam un an şi jumătate”, a spus Alexandru Hălăucă.

 Deocamdată însă, Primăria Generală n-a ales constructorul care se va ocupa de ambiţiosul proiect. Municipalitatea analizează încă ofertele depuse, deşi au fost deschise încă de acum două luni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri