Patriarhie: Nu sunt bani din donații pentru terminarea catedralei, reflectă gradul de prosperitate al societății

Data publicării:
santier catedrala

Costurile estimative pentru construcția finală sunt de peste 80 de milioane de euro. Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane euro din partea instituțiilor statului. Din câte știu eu, construcția bisericii catedralei naționale se află acum aproape la jumătate. S-au cheltuit până acum aproximativ 40 milioane euro, deci va mai fi nevoie de încă atât”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Întrebat dacă există în acest moment fondurile pentru terminarea Catedralei din donaţii, el a răspuns: „Încă nu, aceste donații, vă dați seama, reflectă la rândul lor gradul de prosperitate al societății românești.”

Nu este vorba despre ridicarea unei biserici noi, încă o biserică cum se spune, biserica catedralei este înconjurată de viitoare edificii culturale, medicale și sociale. Vă amintiți de sloganul 'Vrem spitale, nu catedrale!'. Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun din România, avem însă o biserică în fiecare cătun”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Citiți și

24 de minute | Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Premierul nu a promis că va aloca bani pentru biserici, ci soluții

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, despre absența finanțării bisericilor: E doar un proiect de buget; sperăm că nu va rămâne așa

Bugetul pe 2016, criticat inclusiv de cei care primesc bani mai mulți. Biserica își pune speranțele în Parlament

Patriarhul Daniel: Suntem de acord să ni se impoziteze veniturile și chiar să renunțăm la salariile de la stat. Cu o condiție

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri