Patronul care își jignea angajații, amendat cu 10.500 lei

Data actualizării: Data publicării:
Fabrica confectii Shutterstock

Fabrica de textile din Prahova al cărei patron a fost filmat înjurând angajaţii, umilindu-i şi folosind cuvinte obscene la adresa lor, după ce aceştia i-au reproşat întârzirea plăţii salariilor, a fost amendată cu 10.500 de lei în urma controlului desfăşurat de Inspecţia Muncii. Amenda a fost dată pentru nerespectarea timpului liber al angajaţilor şi pentru lipsa unei dovezi de plată a salariilor, precum şi pentru că angajatorul nu ţinea evidenţa orelor suplimentare de muncă ale salariaţilor.

 

Fabrica confectii Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

În urma controlului Inspecţiei Muncii şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, firma SC Unique Clothing SRL a fost amendată cu 8.000 de lei pentru neregulile constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Inspectorii au aplicat şi avertismente scrise şi au impus mai multe măsuri de remediere a acestora.

De asemenea, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei în domeniul relaţiilor de muncă pentru nerespectarea timpului liber al angajaţilor. Inspectorii de muncă au constatat că angajatorul nu ţinea evidenţa orelor suplimentare de lucru şi nu a făcut dovada plăţii salariilor pentru o parte dintre angajaţi, faptă pentru care s-a dispus măsura de remediere.

Poliţia Prahova a declanşat, miercuri, o anchetă în urma publicării unei înregistrări video în care patronul străin al unei firme de confecţii din localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, îşi înjură şi îşi umileşte angajaţii, după ce aceştia i-au reproşat întârzirea plăţii salariilor. Ancheta poliţiştilor vizează şi conţinutul profilului de Facebook al patronului, care ar fi distribuit simboluri naziste, potrivit observatorulph.ro.

Conform sursei citate, pe profilul de Facebook al bărbatului care îşi umileşte angajaţii au fost publicate simboluri naziste, fapt pedepsit de legislaţia din România. Potrivit art. 5 din Legea nr. 107/2006, „promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Potrivit înregistrării făcute la mijlocul lunii iunie, patronul fabricii le vorbeşte angajaţilor în limba engleză, îi înjură, îi ameninţă şi foloseşte cuvinte obscene spunându-le sa tacă şi să plece dacă nu le convine situaţia, iar un translator le traduce angajaţilor, evitând să traducă şi înjurăturile spuse în engleză.

Patronul cipriot îi face pe angajaţi „animale”, „idioţi” şi „nişte nimicuri”, le spune că sunt „dezgustători”, urlă la ei şi îi ameninţă că îi ştie pe cei „cu gura mare” şi că foarte curând va scăpa de aceştia.

El le mai spune că vine de la alte fabrici şi că sunt alţi oameni care nu şi-au primit salariile şi nu au făcut atâta caz, adăugând că unii angajaţi mai aşteaptă încă de la Crăciun salariul.

„Niciunul dintre voi nu gândeşte. De câte ori v-am plătit cu o zi, două, trei mai devreme a venit cineva să mulţumească? Sunteţi dezgustători”, spune patronul cipriot, potrivit înregistrării.

Fabrica de confecţii are peste 300 de angajaţi, majoritatea oameni din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri