Paza dublată după furt la Castelul Corvinilor: doi paznici

Data actualizării: Data publicării:
castelul corvinilor - captura tv - 15 iulie 2015

După furtul de 170.000 de lei de la Castelul Corvinilor, se dublează paza acolo: adică vor fi doi paznici. Ajutaţi, ce-i drept, de zeci de camere de supraveghere ce vor fi montate.

La mai puțin de 1 săptămână după furtul celor 170.000 de lei, principalul suspect a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii continuă ancheta pentru a recupera prejudiciul, dar și pentru a stabili dacă bărbatul a avut sau nu complici.

Primăria Hunedoara, în administrarea căreia se află castelului, derulează o anchetă internă. În paralel, numărul agenților care păzesc monumentul a fost suplimentat. Permanența este asigurată de 2 agenți pe timp de noapte, și de alți 2 pe timp de zi.

Cristi Roman, director Castelul Corvinilor: „Vor fi montate camere de luat vederi atât în interiorul monumentului, cât și în vecinătatea acestuia. În același timp s-a gândit un plan pentru montarea de senzori de mișcare și senzori de fum în castel.”

65.000 de turiști au vizitat castelul de la începutul anului și până acum, cu 50 % mai mulţi față de aceeași perioadă a anului trecut. Doar în ultima săptămână, la Hunedoara au ajuns aproape 6.500 de vizitatori.

Turist: “Frumos! E prima dată când venim aici, ne place, să vedem acum, explorăm.”

Castelul din Hunedoara este considerat cel mai bine conservat monument medieval din Sud - Estul Europei. În acest an, la castel vor începe lucrări de restaurare și conservare în valore de 5 milioane de euro, fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri