Pe urmele Simonei. Finalista de la Roland Garros, motivul pentru care copiii învață să joace tenis

Data publicării:
racheta tenis

Anca Anghel are 8 ani şi a decis că vrea să devină o mare campioană la tenis, la fel cum este Simona Halep. Secretul succesului, spune fetița, este să iubeşti ceea ce faci.

„Îmi place foarte mult să joc tenis. Fac sport, mă simt bine și mă distrez foarte mult aici”, spune Anca Anghel.

Întrebată dacă ar vrea să ajungă ca Simona Halep, micuța răspunde: „Cine nu ar vrea?”

„Scopul principal al demersului a fost inițial să ieșim din casă și să renunțăm la tabletă și la televizor și să diversificăm un pic activitatea Ancăi. Este pasionată, se joacă și în casă”, spune Oana Anghel, mama Ancăi.

Antrenorul Nicușor Ene este cel care a învăţat-o pe Simona Halep cum să lovească mingea de tenis. Fosta lui elevă a ajuns în finala de la Roland Garros şi va fi, de acum înainte, un şi mai bun exemplu pentru copiii pe care îi antrenează.

Cred că majoritatea visează să ajungă Halep Simona, nu numai fete, ci și băieți. Pe această bază au crescut și alți sportivi mari, valoroși”, spune Nicușor Ene, primul antrenor al Simonei Halep.

Şi bunicii Simonei Halep spun că munca şi antrenamentele sunt mai importante pentru reuşita în sport. Dar nu reprezintă nimic fără pasiune.

„Foarte cuminte, asculttoare, deșteaptă, bună și i-a plăcut tenisul. Când a început de la 8-9 ani, atunci se mișca ea mai greu, nu prea putea și se"omora", dar a muncit mult și a câștigat”, povestește bunicul Simonei Halep.

Bunicii sunt convinşi că finala de la Roland Garros, fie ea şi pierdută, e încă un pas din drumul nepoatei lor către poziţia numărul 1 în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri