Pelerinaj în centrul Bucureştiului

Data actualizării: Data publicării:
moaste multe

La Biserica Sfântul Gheorghe Nou se află în aceste zilei Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul. Racla de la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Vâlcea a fost adusă în Capitală de duminică şi vor rămâne aici până miercuri dimineaţă. În biserica din centrul Bucureştiului se află mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae. Moaştele au fost dăruite lăcaşului de cult de voievodul Mihai Viteazul.

Pentru a doua zi consecutiv, curtea Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou a devenit neîncăpătoare. Sute de credincioşi s-au aşezat la rând să se roage la Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul şi la cele ale Sfântului Nicolae.

Sincer vă spun, trebuia să ajung în alta parte. Întâi trebuie să merg să mă rog, că aşa e drumul, şi după aceea rezolvam şi restul”, spune o femeie.

Emil Cărămizaru, părintele paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou: „O sărbătoare atât de frumoasă. Un sfânt care a făcut atât de multe pentru biserică, un învăţător mare al credinţei, un ierarh blând, un pastor care a făcut din slujirea sa un act de înaltă demnitate umană.”

Sfântul Grigorie Decapolitul era de origine gracă. S-a născut în Asia Mică în secolul al VIII-lea şi a slujit aproape toată viaţa sa în mănăstiri din Europa şi Orientul Mijlociu. Moaştele sale au fost cumpărate de boierii Craioveşti şi aduse în 1409 la Mănăstirea Bistriţa, din Vâlcea, ctitorită de cei patru fraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri