Pelerinaje la Nicula și Radna. 150 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale

Data publicării:
ambulante

Îmbrăcaţi în negru, sleiţi de puteri de postul Sfintei Marii şi de soarele arzător, pelerinii au avut de suferit. Drumul credinţei i-a dus pe mulţi în ambulanţă.

Pe primele locuri puseul hipertensiv, (..) s-au raportat lipotimii datorate căldurii și epuizării acestor oameni care au făcut sute de kilometri până aici”, a precizat dr. Simona Șerban, medic pe ambulanță.

Dar cazna la care s-au supus a meritat, spun pelerinii. Se simt cu sufletul mai uşor după slujba de aici. Mii de creştini au aşteptat răbdători să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Cei care au vrut să fie siguri că primesc indulgenţa au înconjurat biserica veche în genunchi şi coate.

- E foarte greu, la 71 de ani, nu-i uşor, spune o bătrână, care merge în genunchi.

- Ce vă motivează să rezistați? o întreabă reporterul.

- Apoi, am greutăți cu copiii.

Peste 10 mii de credincioși au venit şi la basilica papală Maria Radna din Arad, principalul loc de pelerinaj al catolicilor din vestul României. Pelerinii au participat la liturghiile citite toată ziua în română, maghiară, germană, sârbo-croată şi slovacă.

Este un leac sufletesc pentru cei care într-adevăr cu credinţă sunt”, spune un pelerin.

De mai bine de 200 de ani, pelerinii care vin la Maria Radna caută pe dealul din spatele bisericii Lacrimile Maicii Domnului. Sunt niște rădăcini care te feresc de rele, sunt conviși credincioșii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri