Persoanele cu dizabilități protestează în fața Ministerului Muncii: „Vrem să muncim, nu să cerșim!”

Data actualizării: Data publicării:
protest persoane dizabilitati

Câteva sute de persoane cu dizabilităţi, dar şi reprezentanţi şi susţinători ai acestora, participă, marţi, la un protest în faţa Ministerului Muncii, reclamând că, de la 1 septembrie, 2.000 de persoane cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate vor fi trimise în şomaj, ca urmare a adoptării OUG 60. Oamenii au foi sau bannere cu mesaje scrise precum: „România, trezeşte-te!” sau „Vrem să muncim, nu să cerşim”, potrivit News.ro.

Acţiunea a început în jurul orei 12:00 şi este organizată de FONSS - Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale.

Persoane cu dizabilităţi, dar şi reprezentanţi sau susţinători ai acestora protestează faţă de adoptarea OUG 60, prin care, de la 1 septembrie, 2.000 de persoane cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate vor fi trimise în şomaj.

Oamenii au coli de hârtie sau bannere pe care scrie, printre altele, „România, trezeşte-te!” sau „Vrem să muncim, nu să cerşim!” şi spun că vor să le fie respectate drepturile.

FONSS informează că 2.000 de persoane cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate „se văd în situaţia de şomaj de la 1 septembrie, ca urmare a adoptării OUG 60/2017, fără dialog, fără măsuri tranzitorii sau compensatorii”.

„Guvernul a decis! Vrea taxă dublă de la angajatori şi 2.000 de persoane cu dizabilităţi reprezintă un procent prea mic pentru a le sta în cale. Avem peste o lună de când încercăm dialogul cu autorităţile şi acestea nici măcar nu se obosesc să ne răspundă. Refuzăm să fim consideraţi invizibili şi neimportanţi şi să ne supunem ascultători tuturor ordonanţelor care ne pot schimba viaţa dintr-o semnătură, aşa cum e această OUG 60/2017, care pune cruce efortului de ani de zile în incluziunea persoanelor cu dizabilităţi”, se precizează într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii FONSS mai spun că OUG 60 este „o ruşine pentru o ţară cu cetăţeni demni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri