Persoanele pentru care mersul cu metroul în București este imposibil

Data actualizării: Data publicării:
statie metrou muncii

Mersul cu metroul este o cursă cu obstacole la noi. În unele staţii, lifturile şi scările nu funcţionează, iar în altele, intrările sunt închise din cauza unor lucări. Pentru părinţii care au copii în cărucior sau pentru persoanele cu dizabilităţi, călătoria este chiar o misiune imposibilă.

Ramona este doar unul din părinţii care trebuie să treacă zilnic peste obstacolele de la metrou. Uneori îi sar alţi oameni în ajutor.

Sunt şi staţii unde nici măcar pe scări nu se poate coborî. De exemplu la Obor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi călătoria cu metroul e o misiune aproape imposibilă. Filip depinde de scaunul cu rotile de 24 de ani, iar singura soluţie pentru el ca să ajungă pe peron este liftul.

Nu este accesibil aici şi credeam că e un lift, dar am văzut acolo şi mergem acolo să încercăm. Trebuie să ajung în piaţa Unirii. Haideţi să încercăm la lift, să vedem dacă avem vreo şansă că aici treapta este destul de mare”, afirmă bărbatul.

Uşile liftului, însă, sunt închise. Este defect.

Pe unele lifturi nici măcar nu există un afiş, aşa că bucureştenii aşteaptă mult şi bine ascensorul.

În Ştefan cel Mare, liftul nici măcar nu funcţionează şi niciun afiş nu este pus pentru informare. Stăm şi aşteptăm de cinci minute să coboare liftul care nu mai vine”, afirmă o femeie.

Până în acest moment, reprezentanţii Metrorex nu au comentat situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri