Personalul care a acordat asistență victimelor de la Colectiv va fi plătit pentru ore suplimentare

Data publicării:
Colectiv Bucuresti Octav Ganea 011-3

 

 FOTO: Octav Ganea

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 31/2015 pentru modificarea și completarea Legii concurenței 21/1996 și pentru completarea art. 1 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Legea prevede că se aprobă plata orelor suplimentare efectuate peste durata normală a timpului de lucru de categoriile de personal care au fost implicate în acordarea asistenței medicale și de urgență pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost grav afectată în urma evenimentului produs în clubul Colectiv din municipiul București, în data de 30 octombrie 2015.

Actul normativ stipulează că de aceste prevederi beneficiază următoarele categorii: personalul care a acordat îngrijire, asistență medicală, consiliere și transport sanitar în cadrul unităților sanitare implicate; personalul care a însoțit pacienții transferați pentru acordarea îngrijirilor medicale la clinici din afara granițelor țării.

„Munca suplimentară efectuată (...) începând cu data de 30 octombrie 2015 se salarizează în funcție de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se adaugă un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază, se arată în lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri