Peste 50 de oameni din București au leșinat pe stradă din cauza căldurii. Medicii, chemați de acasă pentru a face față intervențiilor

Data publicării:
interior ambu

Ora 13:00 - În miez de zi, când asfaltul clocoteşte în Bucureşti, o ambulanţă goneşte pe străzile aglomerate ale Capitalei. Canicula a făcut o altă victimă. Un bărbat s-a prăbuşit pe stradă şi are nevoie urgentă de ajutor medical. De la sediul din centrul Capitalei, ambulanţa trebuie să ajungă tocmai la marginea oraşului. Intervenţia are loc în timp record. Întins pe asfalt, bărbatul abia mai respiră.

După ce este stabilizat, pacientul este pus pe targă şi urcat în ambulanţă. Următoarea oprire, cel mai apropiat spital de urgenţă. Ambulanţele nu au stat mai mult de cinci minute în parcare. În ultimele 24 de ore, aproape 1.400 de bucureşteni au cerut ajutor.

Lucăm cu 75 de echipaje, dintre care 50 sunt echipaje de urgenţă. S-a suplimentat capacitatea de intervenţie cu 9 echipaje pentru a suplini concediile de odihnă, nu se dau recuperări în aceste zile de cod galben”, a spus dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Ca să facem faţă caniculei, medicii ne recomandă să bem cel puţin doi litiri de apă pe zi, să nu ieşim afară decât dacă suntem nevoiţi şi dacă totuşi o facem, să ne îmbrăcăm adecvat.

În astfel de momente tindem să nu luăm în seamă sfaturile medicilor, însă un mic test practic ne arată că doctorii au de fapt dreptate. Cu cămasa albă temeperatura ajungea la 40 de grade, dar cu acest tricoul negru ea ajunge la 49. O persoană cu probleme de sănătate poate ajunge în aceste condiţii la spital, exemplifică Valentin Popescu, reporter Digi24.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că patronii ar trebui să reducă ritmul activităţii fizice pentru angajaţii care lucrează afară şi să le asigure până la patru litri de apă pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri