Peste o treime dintre români au întârzieri la plata utilităţilor

Data publicării:
portofel gol

Mai mult de o treime dintre români (34%) îşi plătesc cu întârziere ratele la bancă, iar 35% au aceeaşi problemă la plata utilităţilor, potrivit unui studiu publicat marţi de compania poloneză de colectare de creanţe Kruk.

portofel gol

Potrivit studiului, în ceea ce priveşte procentul celor care înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare, românii (34%) sunt la aproape acelaşi nivel cu germanii (33%). Însă, în ceea ce priveşte creditele ipotecare, românii (10%) stau mai bine decât spaniolii (29%) şi germanii (17%).

Un alt domeniu unde românii au probleme este plata facturilor la gaze şi electricitate, unde 35% dintre respondeţi înregistrează întârzieri. Italienii (38%) au probleme mai mari la acest capitol, iar cehii (8%) şi germanii (14%) stau cel mai bine.

În schimb, românii stau bine în ceea ce priveşte plata chiriilor, potrivit studiului.

„Atunci când vine vorba de întârzieri la plata chiriilor, polonezii înregistrează cel mai ridicat procentaj: 29%, în timp ce doar 6% dintre români au întârzieri la plata chiriilor”, se arată în comunicat.

Polonezii, în proporţie de 27% şi românii, cu un procentaj de 22%, înregistrează întârzieri la plata facturilor de telefonie mobilă, în timp ce doar 8% dintre germani au înregistrat întârzieri ale acestor plăţi.

Studiul a fost efectuat de grupul Kruk în Polonia, Cehia, Slovacia, România, Germania, Italia şi Spania. Cercetarea a fost realizată în perioada 19-26 octombrie 2016 şi a avut ca scop aflarea opiniilor şi atitudinilor locuitorilor diferitelor ţări referitoare la finanţe, produse de credit şi probleme legate de datorii. În România, studiul a fost implementat pe un eşantion de 1.000 de persoane, utilizatori de internet, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri