Petarde ilegale, vândute fără rețineri

Data publicării:
petarde-1

În Piaţa 700 din Timişoara nu este deloc greu să cumperi petarde sau alte produse pirotehnice, deşi legea interzice acest lucru. Totul se face ...la portbagaj.

„Avem de bubuit, avem beţe de ţinut în mână, 55 de focuri. 10 lei firul. Asta 1 milion, asta 40 de lei. Depinde ce mai vreţi”, spune un vânzător.

Preţurile sunt negociabile, mai ales că şi vânzătorii, de teamă să nu rămână cu marfa in portbagaj, sunt dispuşi să facă reduceri.

„E cea mai tare, bubuie tare... Nu, uitaţi aici, exact aşa, asta e, bubuie de nu-i adevărat”, explică unul dintre vânzători.

O astfel de petardă de categoria a III-a poate fi cumpărată din orice piaţă din Timişoara, deşi comercializarea unor astfel de produse este interzisă. Nu are instrucţiuni în limba română, iar folosirea acesteia poate provoca răni grave.

Peste 50.000 de produse pirotehnice ilegale au fost confiscate în această lună la Timişoara, dar traficanţi nu s-au speriat, chiar dacă amenizile pot ajunge chiar şi la 7.500 de lei sau închisoare. Anul trecut, în noaptea dintre ani, trei timişoreni au ajuns la urgenţe din cauza petardelor ilegale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri