Piaţa Charles de Gaulle, din nou în construcţie, după patru ani. Lucrările vor fi refăcute de aceeaşi firmă

Data publicării:
piata

În următoarele cinci luni, peisajul din piaţa Charles de Gaulle din Capitală, intersecţie aflată la doi paşi de cartierele selecte ale oraşului, va fi din nou schimbat. Două dintre cele cinci benzi de mers vor fi ocupate de utilaje, iar miile de maşini care traversează zilnic zona se vor înghesui pe celelalte trei. Ambuteiajele au şi apărut.

Cu toate că şoseaua nu avea găuri şi asfaltul nu era nici măcar crăpat, Administraţia Străzilor va reface toată intersecţia, trotuarele şi pistele pentru biciclete. A început mai întâi cu drumul.

Lucrările sunt făcute de aceeaşi firmă care s-a ocupat de reabilitarea zonei şi în urmă cu patru ani. A încasat atunci 18 milioane de euro ca să acopere cu asflat piatra cubică. Edilii au şi o explicaţie.

„Primăria Municipiului Bucureşti urma să construiască sub piaţă o parcare subterană, astfel că la momentul respectiv la suprafaţă s-au făcut doar lucrări de întreţinere”, potrivit Administraţiei Străzilor.

Între timp însă Primăria a reziliat contractul pentru parcare cu firma Romstrade, deţinută de Nelu Iordache. Acum însă, autorităţile au decis din nou că e nevoie de parcare şi pentru asta, spun oficiali din primărie, e nevoie de noi lucrări, inclusiv scoaterea pietrei cubice. Doar că, pentru această parcare, nu au găsit încă banii necesari.

Calupii din granit vor fi refolosiţi la amenajarea unei piaţete. Lucrările de refacere a Pieţei Charles de Gaulle ar trebui să se încheie în luna noiembrie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri