Planurile Primăriei București pentru "Lia Manoliu". Cum va arăta complexul?

Data publicării:
oprescu declaratii 1

"Municipalitatea a decis transformarea complexului Lia Manoliu într-o zona destinată sportului de performanţă, sportului de masă şi evenimentelor culturale de anvergură care sa introducă Bucureştiul pe harta marilor evenimente internaţionale", a spus edilul, citat de Mediafax.

În acest context, Oprescu a reamintit că Arena Naţională reprezintă primul proiect edificat în cadrul complexului sportiv, care a găzduit, până în prezent, peste o sută de evenimente, la care au asistat aproximativ trei milioane de spectatori.Ulterior, a fost realizat ansamblul sportiv de pe terasa parcării supraterane de lângă stadion, din care fac parte terenul sintetic de fotbal (teren de dimensiuni UEFA, dotat cu instalaţie de nocturnă), terenurile de baschet şi cele de tenis.

"Ansamblul sportiv este folosit, în prezent, de cluburi sportive pentru copii, precum şi de Federaţia Română de Fotbal, în cadrul evenimentelor pentru juniori", a precizat primarul general. Sorin Oprescu a mai spus că în cadrul complexului a fost construită şi Academia de Tenis, care dispune de şase terenuri cu gradene şi nocturnă.

"În 2014, cu sprijinul Guvernului, Primăria Capitalei a demarat alte două noi proiecte în cadrul complexului, respectiv Sala Multifuncţională, pentru care a fost emisă hotărâre de guvern pentru trecerea terenului în proprietatea municipalităţii, dar şi 50 de milioane de euro din investiţia totală care se va situa în jurul valorii de 60 milioane de euro, precum şi patinoarul care a fost transferat de Guvern către municipalitate", a adăugat edilul, despre strategia municipalităţii pentru infrastructura sportivă.

Potrivit primarului general, în cazul sălii multifuncţionale, se aşteaptă finalizarea procedurii de atribuire, lucrările urmând să înceapă anul acesta, dacă vremea o va permite. Durata lucrărilor este estimată la un an şi jumătate.

Proiectul sălii are în vedere o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, din care 2.000 de locuri VIP şi 400 de fotolii VIP, cu o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 40.000 de metri pătraţi. Va fi construită şi o parcare exterioară, cu 500 de locuri pe 10.000 de metri pătraţi.

"Din punct de vedere funcţional, trebuie reţinute următoare aspecte: accesul autovehiculelor cu echipamente până la nivelul terenului de joc, faciliăţi VIP şi Business, alimentaţie publică pentru toate categoriile de spectatori, spaţii pentru jucători conform standardelor internaţionale, săli de conferinţă, grupuri sanitare, precum şi spaţii de depozitare", a mai precizat Sorin Oprescu.

Un alt proiect al municipalităţii este legat de patinoarul din complexul "Lia Manoliu", care va fi demolat, urmând să fie construit, în locul său, un imobil ce va cuprinde patinoar olimplic, bazin de înot şi o sală pentru sporturile de echipă (volei, handbal, baschet), în care se vor antrena copiii din şcolile bucureştene.

"Si acest proiect se află la sfârşitul procedurii de selectţe a constructorului, lucrările urmând să înceapă până la sfârşitul lui 2014, dacă vremea o va permite. Investiţia preconizată este de aproximativ 23 de milioane euro", a precizat Oprescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri