PMB | Câte cereri pentru biciclete au fost depuse în prima zi

Data actualizării: Data publicării:
170725_BICICLETE_VOUCHERE_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

În prima zi în care puteau fi depuse cereri pentru a intra în posesia unui voucher de 500 de lei pentru achiziționarea de biciclete, bucureștenii au depus aproape 3.000 de solicitări. În total, Primăria Capitalei acordă 5.000 de vouchere în cadrul proiectului „Bicicliști în București”.

170725_BICICLETE_VOUCHERE_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Reprezentanții Primăriei precizează că 2.935 de cetăţeni s-au înscris luni, în prima zi a desfăşurării proiectului, pentru obţinerea celor 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei. Dintre cele aproape 3.000 de solicitări, 2.245 au fost depuse la Registratură şi 690 prin e-mail.

Primăria arată că cererile de înscriere depuse pe e-mail se procesează în acelaşi timp cu cele depuse la ghişeele Centrului de Relaţii cu Publicul, în ordinea sosirii.

Proiectul „Biciclişti în Bucureşti” a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului București din 30 iunie. Voucherele în valoare de 500 de lei sunt acordate cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în Bucureşti care vor să îşi cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

Regulamentul şi formularul de înscriere au fost postate pe site-ul municipalităţii, la secţiunea „Biciclişti în Bucureşti”, iar cei interesaţi pot depune cererile la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii al Primăriei Capitalei (Registratura generală), până la data de 10 august, programul de lucru cu publicul fiind de luni până vineri, între orele 08.30 – 18.30. Ulterior, Primăria Capitalei a anunţat că, dat fiind numărul mare de solicitări de înscriere în programul „Biciclişti în Bucureşti”, pentru a se evita supraaglomerarea la depunerea cererilor, a luat decizia ca aceste cereri să poată fi depuse şi prin e-mail, la adresa biciclisti@pmb.ro.

Pentru înscrierea în program este nevoie ca solicitanţii să printeze, să completeze formularul de înscriere care se află pe site-ul www.pmb.ro, la secţiunea „Biciclişti în Bucureşti”, să-l semneze şi să-l trimită scanat, împreună cu cartea de identitate (scanată pe ambele părţi în cazul celor cu vize de reşedinţă). Cererile depuse online vor fi procesate concomitent cu cele depuse fizic, în timpul programului alocat, respectiv cele depuse până la 18.30 vor fi procesate în aceeaşi zi, iar cele sosite după ora 18.30 vor fi procesate a doua zi, începând cu ora 08.30, oră la care se deschid şi ghişeele pentru relaţii cu publicul, susţine Primăria Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri