Polițistul, mai beat ca șoferul pus să sufle în fiolă

Data actualizării: Data publicării:
politist rutiera amenda

Un echipaj de Poliție Rutieră a depistat, pe raza localității Botfei, județul Arad, un șofer care conducea un autoturism deși consumase alcool. Pe drumul spre spital, pentru a-i fi recoltate probe de sânge, șoferul și-a dat însă seama că unul din polițiștii care-l opriseră era, de asemenea, băut. Mult mai băut, după cum avea să reiasă la examenul cu aparatul alcooltest.

„Evenimentul a avut loc în data de 6 august. Polițistul, care făcea parte dintr-un echipaj de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe linie rutieră, a depistat în trafic, pe raza localității Botfei, un bărbat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur aer în aerul expirat. Întrucât s-a dispus recoltarea de probe biologice, pe timpul conducerii conducătorului auto la spitalul orășenesc Ineu, acesta a apelat 112, sesizându-ne cu privire la starea vădită de alcoolemie a unui coleg, membru al echipajului de poliție. Subofițerul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a explicat situația Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, citată de aradon.ro.

Ca urmare a celor constatate, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus cercetarea prealabilă a agentului de poliție găsit băut în timpul serviciului, iar la finalul verificărilor vor fi luate măsurile legale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri