Pompierii din Hunedoara au primit o autospecială pentru intervenţii subacvatice

Data publicării:
masina de interventie isu hunedoara

ISU Hunedoara a primit o nouă autospecială care are un compatiment pentru depozitarea colacilor de salvare și a costumelor de scafandru.

Mihai Dorobăț, maistru militar ISU Hunedoara: Este vorba despre un costum uscat care poate fi folosit în ape foarte reci, sub 10 grade, și aici este costumul de tip umed, de 7 mm, care poate fi folosit în ape ceva mai calde, de peste 15 grade.

Într-un alt compartiment al mașinii sunt buteliile pentru scufundări, cu o capacitate de 15 litri, un generator şi un sistem de iluminare pentru intervenții de noapte.

Anemona Doda, purtător cuvânt ISU Hunedoara: Această autospecială este una complexă și deosebit de utilă, în contextul în care este dotată atât cu echipamente moderne de căutare salvare în mediul acvatic, cât și cu un kit pentru acordarea primului ajutor calificat.

Lacurile și barajele de acumulare din județul Hunedoara se întind pe o suprafață totală de 1.000 de hectare.

În urmă cu doi ani, o adolescentă de 14 ani a dispărut într-un lac de acumulare din masivul Retezat. Dacă la acel moment pompierii ar fi avut o astfel de autospecială, intervenția lor ar fi fost mult mai rapidă și nu ar fi fost nevoiți să aștepte după scafandrii de la Târgu Mureș”, transmite corespondentul Digi24 Andrada Velciov.

Autospeciala ajunsă acum la ISU Hunedoara a costat aproape 150.000 de euro. Valoarea întregului proiect, în urma căruia alte asemenea mașini au mai fost distribuite și în alte județe, este de 40 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri