Populaţia României continuă să scadă

Data publicării:
oameni pe strada social statistici

Pe 1 ianuarie 2015, România avea 19,87 milioane de locuitori. Un an mai târziu, numărul a scăzut la 19,76 de milioane.

Iar asta pentru că numărul deceselor a fost, din nou, mai mare decât cel al naşterilor cu 75.700. În plus, cei care au părăsit România au fost cu 35 de mii mai mulţi decât cei care au venit să trăiască aici.

Cu acest minus de 110 mii de locuitori, România bifează locul doi în clasamentul statelor cu o astfel de problemă demografică, în 2015, la nivelul Uniunii Europene. Suntem depăşiţi doar de Italia, care a avut o scădere a populaţiei de 130.000 de locuitori, în aceeaşi perioadă.

Tot pe locul doi suntem şi în ceea ce priveşte numărul emigranţilor. Doar Grecia are mai mulţi cetăţeni care au ales să trăiască în afara graniţelor decât cei care s-au mutat în Grecia.

Dacă ne uităm la întreaga Uniune, populaţia a crescut cu 1,76 de milioane de oameni în 2015. A ajuns, astfel, la 510 milioane. Plusul nu vine însă din creşterea sporului natural, ci din migraţie. În vreme ce numărul imigranţilor a ajuns la aproape 1,9 milioane, sporul natural din Europa a fost negativ, pentru prima oară din 1961 încoace.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri