Poșta Română: Protestele s-au încheiat

Data actualizării: Data publicării:
masini posta romana FB
Imagine ilustrativă. Sursa foto: Posta Română/Facebook

Conducerea Poștei Române a ajuns la o înțelegere cu angajații, asfel că protestul poștașilor s-a încheiat, potrivit unui comunicat al companiei.

masini posta romana FB

Salariile poștașilor vor crește de la 1 ianuarie 2017 cu 80 de lei, iar valoarea tichetelor de masă va crește de la 9 lei pe zi, cât este în prezent, la 11,5 lei, după intrarea în vigoare a legii care permite majorarea valorii tichetelor de masă.

„Această schemă de majorare a urmărit principiile echităţii sociale, vizând angajaţii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poştei Române şi partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poştală va reveni la normal”, arată Poșta Română.

Acordul dintre conducerea companiei și sindicaliști vine după o săptămână de grevă a poștașilor.

Astăzi, înainte de anunțul făcut de Poșta Română, protestatarii au prins momentul să se plângă premierului. S-a întâmplat în timpul vizitei pe care Dacian Cioloş a făcut-o la Cluj-Napoca. Greviştii i-au prezentat situaţia pe scurt şi au cerut demiterea conducerii instituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri