Povestea fetiţei crescute cu pufuleţi până la patru ani. În cinci luni a ajuns de la şase la 12 kilograme

Data publicării:
fetita

Când a ajuns la spital cântărea doar 6 kilograme şi arăta ca un copil de trei luni. Acum, după tratamentele perfuzabile administrate şi cu o alimentaţie adecvată şi-a dublat greutatea. Mai mult, a învăţat să meargă şi chiar silabiseşte.

Florentina a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Iaşi în urmă cu aproape cinci luni având greutatea unui nou-născut. Medicul care a preluat-o a fost impresionat de forţa cu care a luptat să trăiască acest copil înfometat.

Abia la patru ani, pe patul de spital, Florentina a învăţat să mănânce. Crescută numai cu pufuleţi, copila a gustat aici pentru prima oară carne.

„E foarte pofticioasă, mănâncă de toate, dar cel mai mult îi place iaurtul cu cereale, e preferatul ei”, povsteşte o asistentă.

Tot la spital a simţit pentru prima dată ce înseamnă căldura unui cămin. Secţia de gastroenterologie îi este casă, iar medicii şi asistentele - familia. I-au cumpărat hăinuţe, jucării şi au învăţat-o chiar să umble pe calculator. Iar satisfacţia cea mai mare a asistentelor este atunci când o urcă pe cântar.

Părinţii Florentinei au fost decăzuţi din drepturi. Florentina nu va ajunge însă într-un centru de plasament. Două asistente de la Spitalul de Pediatrie din Iaşi vor să o înfieze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri