Povestea unei afaceri de succes: de la șomere, la croitorese de lux

Data publicării:
croitorese

Două tinere din Slatina au renunţat la job-urile la stat şi au deschis, într-o comună din Olt, o fabrică de confecţii cu fonduri europene. Investiţia se ridică la o sută de mii de euro, iar angajatele au fost recrutate din rândul persoanelor fără venituri din localitate. Atelierul de croitorie produce acum haine pentru firme cunoscute din Europa, relatează Digi24.

În 2015, Violeta şi Claudia au decis să deschidă o afacere. Au iniţiat un proiect regional şi, împreună cu alţi 7 parteneri din Dolj, Olt şi Argeş, au accesat un milion de euro. Cu o sută de mii, cele două tinere şi-au deschis în Brebeni, la câţiva kilometri de Slatina, un atelier de croitorie.

„Am angajat persoane din grupul ţintă , cum ar fi femei în situaţii de risc, persoane care trăiau din venitul minim garantat ”, spune Violeta Marinescu, preşedinte „Asociaţia Tineri lângă tineri”.

Dacă la început, în atelier lucrau 8 persoane şi erau 5 maşini de cusut, acum numărul angajaţilor a ajuns la 24. Şi utilajele s-au înmulţit, dar şi comenzile.

„Avem două feluri de produse şi anume, în sistemul lohn subcontractate pentru diverşi clienţi din Anglia sau Europa, nu numai Anglia ; şi partea de atelier la comandă”, afirmă Claudia Bălosu , manager fabrică.

Cel puţin o mie de produse sunt realizate într-o săptămână în atelierul din Brebeni. Angajatele sunt mulţumite. Acum au un venit stabil.

„Numai soţul ce mai lucra, în rest, niciun venit. Alocaţia copiilor şi atât. Acum e mult mai bine”, spune Mariana Andrei, angajată.

Aici am învăţat pentru prima dată croitorie. Nu este greu dar, trebuie atenţie şi să muncim mai bine”, adaugă Mariana Ene, angajată.

Mulţumite de proiect sunt şi autorităţile locale.

„În primul rând înseamnă bani la bugetul local prin achitarea de impozite şi taxe. În al doilea rând, şi cred că este cel mai important decât acele taxe şi impozite, faptul că s-au creat locuri de muncă pentru persoane defavorizate, în special femei”, declară Daniela Matei, secretarul comunei Brebeni.

Cele două tinere vor acum să acceseze noi fonduri europene pentru încă un atelier de croitorie. Tot în mediul rural, unde vor angaja alte persoane din medii defavorizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri