Povești de adormit vigilența românilor. Escrocii inventează metode noi de înșelătorie

Data publicării:
escrocpoveste

Bine îmbrăcaţi, mai mulţi bărbaţi se postau la uşile băncilor şi acostau pensionari cărora le povesteau că au câştigat o maşină la loz în plic. Apoi plasau o poveste lacrimogenă.

Victimă: „Că e bolnav, că e epileptic, că are probleme şi cu prostata şi m-a rugat să îl ajut cu bani să cumpere ce îi trebuie pentru parastasul mamei sale”.

Reporter: „Câţi bani v-au cerut?”

Victimă: „1300 de lei. Iniţial mi-a părut rău, după aceea, nu cred că au trecut 2-3 minute şi mi-am dat seama că am fost păcălit, dar ei dispăruseră”.

Cei care realizează concursuri nu stau să îşi racoleze potenţialii câştigători pe stradă, în niciun caz când ies cu sume de bani de la bancă”, spune Aurelian Bocan, inspector principal în Poliţia Capitalei.

Mai creativi ca oricând, infractorii inventează adevărate scenarii pentru a-şi păcăli victimele. În multe cazuri reuşesc să le ia banii fără mare efort.

Aproape 500 de oameni au dat bani pe iluzia câtorva ore de celebritate. Escrocii i-au abordat pe stradă şi le-au dat contracte de participare la diverse emisiuni de televiziune. Abia după ce au dat banii şi-au dat seama că acele contracte erau false şi că nu vor apărea niciodată în faţa camerelor de luat vederi.

Şi aici este o dorinţă a noastră ca popor de-a ieşi în faţă, de a fi în faţa camerelor, de a fi văzuţi”, explică Aurelian Bocan.

Şi valul de anchete ale procurorilor anticorupţie şi antimafia le-a dat idei escrocilor. Falşi investigatori au abordat zeci de oameni care tocmai primeau pensia şi le-au spus că banii sunt falşi şi trebuie ridicaţi pentru expertize. Impresionaţi, victimele le-au dat toţi banii.

Poliţiştii au făcut şi portretul-robot al noilor escroci. Sunt tineri, prezentabili, au un limbaj elevat şi mereu spun o poveste cu care reuşesc să impresioneze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri