Cioloş cere analiză: Cât de pregătită e România în faţa unei catastrofe?

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos la camasa_gov.ro

Tragedia din Italia reprezintă și un semnal de alarmă pentru România, unde sunt sute de clădiri în pericol să cadă la un cutremur. Premierul a cerut ministrului de Interne și celui al Dezvoltării să vină în două săptămâni cu o analiză clară a modului în care țara noastră este pregătită să facă față unei eventuale catastrofe.

„Aş vrea să cer Ministerului de Interne şi Ministerului Dezvoltării ca, în termen de două săptămâni, să vină cu o analiză a modului în care noi, România, suntem pregătiţi în momentul de faţă să facem faţă unei astfel de catastrofe şi să vedem ce măsuri mai trebuie luate. Ştiu că la nivelul ISU, în urma accidentului de la Colectiv, au fost luate anumite măsuri pentru a îmbunătăţi capacitatea de reacţie şi pentru a clarifica rolul şi responsabilităţiile. Ştiu că sunt şi programe de dotare. Aş vrea să avem şi o astfel de informare şi în guvern care să fie publică”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

El a mai spus că a cerut ca o astfel de informare să existe în Guvern şi să fie şi publică, pentru a stabili măsurile pe care România mai trebuie să le ia pentru a face faţă unei situaţii similare celei din Italia.

Prim-ministrul a reamintit faptul că Ministerul Dezvoltării a iniţiat mai multe măsuri şi are o analiză legată de situaţia în care se află mai multe clădiri care sunt supuse riscurilor.

„V-aş ruga, domnule Dîncu, să veniţi să informaţi Guvernul care sunt măsurile care au fost luate şi ce măsuri mai putem lua până la sfârşitul mandatului pentru a progresa şi în acest domeniu”, a mai spus şeful Executivului.

Clădiri cu risc seismic

România: 607 clădiri - adică 10.577 apartamente

București: 370 clădiri - adică 6.480 apartamente

Sursa: Ministerul Dezvoltării

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri