Prima Casă, mai nouă şi mai mare. Locuinţele vechi pot fi date la schimb pentru altele noi

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24-2

Noile prevederi ale programului Prima Casă sunt perfecte pentru cei care vor să se mute în apartamente mai spaţioase.

Avem un apartament cu 2 camere şi căutăm la 3-4 camere şi ceva mai apropiat de zona Victoriei, centru. La metrou, preţurile sunt mari, şi la 100.000 de euro, spune un bărbat.

De aceste modificări profită şi dezvoltatorii imobiliari care îi şi ajută pe tineri să îşi schimbe mai rapid locuinţele.

Cristina Bercea, specialist imobiliare: „Pot da locuinţa veche, la schimb pe una nouă şi plătesc diferenţa fie cash, fie prin credit ipotecar sau prin programul Prima Casă”.

Dacă alege ultima variantă, clientul nu plăteşte comisioane în plus, însă nici nu trebuie să ţină de preţ cu dinţii, spun dezvoltatorii. Locuinţa veche este evaluată de dezvoltator, iar preţul stabilit nu sare de media pieţei.

iulio Angheloiu, dezvoltator imobiliar: „În momentul în care aţi dat un mic avans, o rezervare, pentru proprietatea nouă şi v-am evaluat proprietatea, rămânem legaţi 2-3 luni de zile până găsim cumpărător de pe piaţa liberă care să vă cumpere imobilul dumneavoastră, fără niciun fel de risc”.

Din 2009, aproape 150.000 de români au luat credit Prima Casă, cu o valoare medie a împrumutului de 38.000 de euro. Sumă suficientă pentru o locuinţă într-o zonă de la marginea Bucureştiului.

Cele mai multe apartamente noi se găsesc în zona de est a Bucureştiului, acolo unde o garsonieră costă 19.700 de euro sau în zona de sud, unde un apartament cu două camere costă 29.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri