Prima catedrală ortodoxă din Spania. Guvernul român a contribuit cu 1,4 milioane de euro

Data publicării:
catedrala madrid


Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24: „Catedrala ortodoxă de aici de la Madrid este construită într-un ritm alert, iar la finalizarea construcţiei este evaluată la 6 milioane de euro”.

Situată într-o zonă de la periferia Madridului, este prima catedrală ortodoxă de pe teritoriul Spaniei, iar când va fi gata va putea primi până la 1000 de persoane.

Structura sperăm să fie terminată în două luni şi apoi să ne apucăm de închis cu cărămidă, partea de instalaţii şi tot ceea ce înseamnă finisaje”, explică preotul Alexandru, responsabil de şantier.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe speră să mai primească bani pentru continuarea lucrărilor de la enoriaşi şi de la guvernul României.

Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24 în Spania: „Până acum, guvernul de la Bucureşti a contribuit cu un 1,4 milioane de euro din totalul celor 2 milioane de euro cheltuiţi pentru stadiul acesta al execuţiei”.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, recunoaşte că banii ar fi putut fi folosiţi în ţară, dar are o explicaţie şi pentru decizia a-i investi în lăcaşul de cult.

Eu de exemplu aş investi masiv în educaţie, alţi colegi de-ai mei mi-au spus că ar investi masiv în cămine de bătrâni, alţii mi-au spus că ar investi masiv în sănătate, alţii mi-au spus că ar investi masiv în infrastructură, pentru că având infrastructură poţi să aduci investitori şi să produci banii pe care să-i bagi apoi în educaţie. (...) Probabil că alţi cetăţeni au considerat că o catedrală în zona în care ei trăiesc, în care îşi cresc copiii, poate fi utilă din punctul de vedere al păstrării identităţii lor prin practicarea propriului cult”, a declarat Angel Tîlvăr.

Anul trecut, când era în campanie pentru alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta a vizitat şantierul şi a anunţat ultima donaţie a guvernului: 200.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri