Primăria Capitalei face angajări substanțiale

Data publicării:
firea

Primăria Bucureşti va organiza, în premieră, în perioada următoare, un târg de locuri de muncă pentru a angaja în firmele sale mame care doresc să se întoarcă la serviciu, iar locul de muncă nu a fost păstrat, deşi legea are prevederi clare în acest sens, mame care vor să avanseze în carieră, tineri care nu au luat bacalaureantul şi studenţi, a anunţat marţi, edilul şef, Gabriela Firea.

firea

„Vreau să anunţ în premieră că, Primăria Capitalei va organiza în perioada următoare un târg de locuri de muncă pentru locurile de muncă pe care cele 20 societăţi pe acţiuni ale municipalităţii aprobate recent de către consilierii municipali le vor crea. Acest târg de locuri de muncă se va adresa mamelor care doresc să se întoarcă la serviciu, iar locul de muncă ori nu a fost păstrat, deşi legea are prevederi clare în acest sens, sau poate mama doreşte un salt în carieră accesând un nou job. Târgul de locuri de muncă se va adresa şi tinerilor care nu şi-au luat bacalaureatul şi vor să lucreze în paralel cu pregătirea examenului de bacalaureat, dar şi studenţilor”, a anunţat, miercuri, Gabriela Firea, la inaugurarea Centrului de zi „Micul Prinţ” şi Centrul de Educaţie şi Îngrijire pentru Copilul cu Dizabilităţi „Lizuca”, investiţie realizată de administraţia locală a Sectorului 3.

La rândul lui, secretarul de Stat în Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale Adrian Dobre a declarat că realizarea unor facilităţi pentru mamele care vor să revină la muncă este o măsură care vizează respectul şi demnitatea pentru această categorie.

„Crearea de facilităţi pentru mamele care vor să se întoarcă la locul de muncă mai devreme este o măsură care vizează respectul şi demnitatea pentru această categorie. Prin programul de guvernare am reuşit să avem un plus de locuri de muncă până acum, faţă de primele trei luni ale anului 2016, mă refer la 71.000 de contracte încheiate, ceea ce ne face să fim optimişti şi să credem că vom atinge toate obiectivele programului de guvernare asumat”, a mai spus Dobre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri