Primăria Capitalei va închiria apartamente de la bucureșteni

Data actualizării: Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24

Primăria Capitalei va demara procedurile pentru identificarea de locuințe de pe piața liberă în vederea închirierii de către municipalitate, pentru cazurile sociale și cele de urgență, pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii în funcție de necesitate.

Conform unei hotărâri adoptate miercuri, în unanimitate, de Consiliul General al Municipiului București, imobilele vor avea destinația de locuințe sociale și vor fi atribuite persoanelor aflate pe listele de priorități, liste adoptate în baza hotărârilor CGMB pentru cazuri sociale și de urgență, potrivit Agerpres.

Selecția imobilelor care vor fi închiriate se va face de către o comisie mixtă, stabilită ulterior prin dispoziție de primar general. Potrivit unui amendament adoptat la propunerea lui Matei Ion Țugui (USR), în această comisie ar urma să fie reprezentate toate grupurile politice din CGMB, în baza unei metodologii adoptate de consilierii generali.

Secretariatul comisiei va fi asigurat de Direcția Patrimoniu prin Serviciul Spațiu Locativ și cu altă Destinație.

În expunerea de motive, primarul general Gabriela Firea subliniază că, în prezent, la PMB sunt înregistrate numeroase cereri de locuințe sociale și că Primăria Capitalei este preocupată de identificarea amplasamentelor pentru edificarea unor ansambluri de locuințe, însă acesta este un proces care presupune parcurgerea unor etape. Drept urmare, demararea procedurilor pentru identificarea de locuințe în vederea închirierii a fost luată în considerare ca o soluție interimară, se arată în document.

În debutul dezbaterilor, primarul general a arătat că închirierea reprezintă o soluție până ce Trustul de Clădiri Metropolitane va realiza primele construcții.

Edilul Capitalei a menționat, de asemenea, că în acest moment la PMB există deja 2.886 de cereri deja aprobate de foștii consilieri generali, vizând acordarea de locuințe familiilor cu probleme sociale, iar acestea trebuie soluționate cu celeritate.

În ceea ce privește posibilitatea ca Administrația Fondului Imobiliar să mai dețină în acest moment locuințe sociale, vă dați seama că am explorat în primul rând această posibilitate și nu mai există în acest moment locuințe sociale, libere, care să poată fi acordate”, a precizat ea.

Liberalul Marius Rogin a propus ca alternativă și sistemul containerelor, realizate din materiale ușoare, care pot fi asamblate rapid, folosit cu succes în orașele occidentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri