Primăria din Tecuci a cumpărat cinci aparate de cafea, cu 41.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
cafea

Angajaţii primăriei din Tecuci sunt mari consumatori de cafea. Fostul edil a cumpărat cinci automate pentru care a plătit 41.000 de lei, mult peste preţul pieţei spune actualul primar. Curtea de Conturi a constatat deja că achiziţia nu este justificată şi cere acum valorificarea aparatelor şi recuperarea prejudiciului.

Pe lângă cele cinci aparate de cafea care vor fi scoase la licitaţie, actuala conducere a Primăriei mai are de recuperat şi un prejudiciu în valoare de 15.000 de euro. Este vorba despre consumabilele folosite, într-un an, pentru aceste aparate: 356 kilograme de cafea, capucino şi ceai.

„Este, într-adevăr să zic aşa, o grijă pentru angajat, dar trebuie să ne gândim şi la banul public. Vorbim de consumabile de 60.000 de ron, de aparate de cafea de 41.000 de ron. Deci 100.00 de ron achiţii făcute din banul public,” spune Cătălin Hurdubae, primarul municipiului Tecuci.

Actualul primar spune că automatele de cafea au fost cumpărate la preţuri de opt ori mai mari decât cele ale pieţei.

După ce l-am verificat pe net, ajunge la 1300 de lei. Ce am verificat noi, în facturi, apare undeva la 8300 de lei. Cred că pentru că are inscripţionat Primăria Tecuci.”

Asta se cheamă înşelătorie, manipulare de fonduri publice, achiziţii care sunt fără de folos pentru comunitate,” se plânge un localnic.

Fostul primar din Tecuci este acuzat de actualul edil că ar fi folosit în interes personal câteva autovehicule din proprietatea instituţiei. În plus, o maşină de teren este de negăsit, iar două ATV-uri, cumpărate în luna aprilie cu 28.000 de euro, au deja la bord peste 150 de kilometri.

Mai mult, pentru cele două ATV-uri au fost cumpărate şi echipamente precum cizme, mănuşi şi jachete sport în valoare de 2.000 de lei, care acum sunt de negăsit.

Achiziţionarea acestor ATV-uri sunt convins că a fost făcută în exclusivitate pentru anumită persoană. Echipamentele, lama de deszăpezire, sărăriţele au fost nişte echipamente cumpărate pentru a acoperi achiziţia,” adaugă primarul municipiului Tecuci.

Fosta conducere a primăriei Tecuci este acuzată şi că a cumpărat mobilier de lux pentru biroul primarului, dar şi haine de firmă pe care le-ar fi achiziţionat cu titlul de echipamente de protecţie pentru muncitori. Fostul primar nu a putut fi contactat pentru a explica achiziţiile făcute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri