Primăria Galaţi îşi cumpără stadion

Data publicării:
stadion

Arena „Dunărea” arată jalnic şi ar fi nevoie de peste 2 milioane de euro pentru o modernizare completă. În aceste condiţii, cumpărarea stadionului Oţelul de la ArcelorMittal Galaţi cu doar un milion de euro este soluţia propusă de Primărie pentru ca oraşul să aibă un stadion decent, în ciuda faptului că nu mai are echipă în prima ligă.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: „Baza sportivă Oţelul devine o prioritate şi o necesitate până la urmă. Preţul enunţat de cei de la Combinat mi se pare unul mai mult decât rezonabil, accesibil”.

În următoarea şedinţă a Consiliului Local propunerea primarului va fi discutată, deşi unii consilieri spun că sunt alte priorităţi.

Cristi Dima, consilier local: „Printre priorităţile Galaţiului se află, suntem foarte aproape, Faleza Dunării. Vorbim de spitalul Bunavestire, un obiectiv extrem de important care MUSCA era în situaţia de a fi evacuat”.

Stadionul Dunărea a fost refăcut complet în 1988, atunci când Oţelul Galaţi întâlnea celebra echipă Juventus Torino. De atunci, stadionul nu a mai fost niciodată renovat.

Viorel Tănase, antrenor: „Este nevoie de reconstrucţia stadionului. Mă refer la teren, la regazonare, la pistă, trebuie să punem o pistă de standarde europene”.

De-a lungul anilor, s-au mai făcut mici cârpeli, însă nicio investiţie serioasă. Stadionul are o capacitate de 30.000 de locuri, dar mai mult de jumătate dintre scaune au fost furate sau distruse.

Dorin Butunoiu, manager club sportiv: „Vestiarele sunt la fel nu s-a mai văruit de 5-7 ani. Iarna nu era căldură deloc, apa caldă nici atât. Sportivii îşi luau apa caldă de la un dozator.

Deplorabil arată şi pista de atletism.

După ce Oţelul a câştigat campionatul, Primăria a promis că va construi, printr-un parteneriat public-privat, un stadion ultramodern. Investiţia a fost însă amânată după declinul clubului de fotbal gălăţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri