Primăria, obligată să demoleze Cathedral Plaza

Data publicării:
cathedral playa mediafax

Judecătorii au decis că Primăria Generală este cea care trebuie să demoleze clădirea, şi nu constructorul. În prima decizie, instanţa nu precizase cine trebuie să pună la pământ turnul de 17 etaje.

Primăria a avut o contestaţie referitor la executarea silită, semn că primăria şi primarul lucrează împotriva acestei hotărâri definitive a instanţelor de judecată”, a spus Francisc Doboş - purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Româno-Catolice.

Primarul general, Sorin Oprescu a susţinut mereu că municipalitatea nu are banii necesari demolării clădirii, adică cel puţin 17 milioane de euro. Mai mult, el a cerut unor experţi în construcţii să facă un studiu care să arate ce riscuri sunt pentru catedrala dacă turnul de 17 etaje este dezafectat.

Scandalul Cathedral Plaza ajunge la DNA. Arhitectul-șef al Primăriei Capitalei, vizat de o plângere penală

Dacă expertiză va fi favorabilă dăm drumul la îndeplinirea hotărârii judecătoreşti. Nu am ce să mă joc aici!”, a spus Sorin Oprescu. Reprezentanţii Bisericii Româno-Catolice, cei care au cerut de la început demolarea clădirii, cred că edilul-şef nu face altceva decât să amâne momentul.

Clădirea ridicată acum patru ani, cu aproape 60 de milioane de euro, nu a fost folosită nici măcar o zi. Imobilul aparţine unei firme din străinătate, care a finanţat construcţia deşi nu există acordul Bisericii Româno-Catolice, vecină cu noul imobil. Primăria Capitalei a ajuns să fie obligată să demoleze turnul pentru că proprietarul sau a refuzat să-l dărâme. Municipalitatea ar trebui să plătească demolarea şi să recupereze ulterior banii de la proprietar.

Ultimatum pentru Cathedral Plaza. Sorin Oprescu este somat să emită decizia de demolare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri