Primărie amendată pentru că primarul urmărea locuitorii

Data publicării:
primaria-motru

Nu erau toate că nu aveam cum să le pun pe toate, 13 camere care erau parcuri care erau semnificative din punct de vedere al culorii, centrul orașului și câteva”, spune primarul din Motru, Dorin Hanu.

Acum trei ani, autorităţile locale au obţinut un milion şi jumătate de lei de la Uniunea Europeana pentru un sistem de supraveghere video a oraşului. Scopul era prevenirea furturilor şi a altor infracţiuni. Aşa a fost cumpărat sistemul cu 54 de camere de supraveghere. Edilul spune că proiectul prevedea ca imaginile să fie stocate şi monitorizate de personalului Poliţiei Locale. Monitorul instalat în biroul său făcea, de asemenea, parte din proiect.

Ei consideră că prin ceea ce au argumentat acolo în procesul verbal că nu se respectă intimitatea cetățenilor, eu le-am spus că pe domeniul public oamenii trebuie să aibă siguranță, decență și în niciun caz intimitate. Intimitate ai într-un mediu privat”, spune primarul.

Controlul făcut la primărie a mai scos la iveală şi faptul că imaginile erau stocate mai mult de 30 de zile.

Cele 54 de camere i-au adus edilului porecla de primarul „Big Brother”. De trei ani toate instituțiile publice și intersecțiile sunt monitorizate video”, transmite corespondentul Digi24 Carla Tănăsie

Primarul spune ca va contesta sancţiunea de 14.000 de lei în instanţă. Camerele de supraveghere instalate în oraş s-au dovedit însă a fi foarte utile. Pe baza imaginilor suprinse de acestea, în urmă cu un an, poliţia a reuşit să identifice un criminal.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri