Primarul din Târgu Secuiesc, amendat de prefect pentru că a arborat puţine steaguri de 1 Decembrie

Data publicării:
steag arc 1dec

Prefectul judeţului Covasna, Marius Popica, a declarat, marţi, că primarul din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), a fost amendat cu 5.000 de lei, pe baza HG 1157/2001 privind Normele de arborare a drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, scrie Mediafax. 

Actul prevede obligativitatea arborării drapelului naţional în locurile publice cu prilejul sărbătoririi unor evenimente deosebite sau pe durata desfăşurării unor ceremonii, precum Ziua Naţională a României, Ziua Drapelului Naţional sau alte sărbători de acest fel, şi pe baza acestei hotărâri de guvern primarul din Târgu Secuiesc era, potrivit prefectului, obligat să împodobească cu steaguri traseul şi locul în care s-au desfăşurat ceremoniile oficiale.

„Înaintea Zilei Naţionale a României am trimis adrese oficiale către primarii oraşelor unde urmau să aibă loc festivităţi. Pe primarul din Târgu Secuiesc l-am sunat personal şi când am ajuns acolo ne-am trezit cu vreo două-trei steaguri. Trebuie să înţeleagă toată lumea că legea e lege şi că avem obligaţia de a o respecta”, a declarat prefectul Marius Popica.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a afirmat însă, într-o conferinţă de presă, că măsura este nejustificată, motiv pentru care va contesta amenda.

„Spaţiul public a fost împodobit cu steaguri tricolore, însă legea nu reglementează numărul de steaguri ce trebuie arborate cu prilejul acestor ceremonii, prin urmare lasă loc de interpretări”, a spus primarul Bokor Tibor.

Reamintim că de 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc au fost arborate şi mai multe steaguri negre pe unele clădiri private din centrul oraşului, iar acest gest a fost considerat de prefectul Marius Popica unul ofensator, el solicitând Primăriei Târgu Secuiesc şi Poliţiei să facă o anchetă în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri